האם תהיתם פעם כיצד מייצרים שמן זית והאם אתם יודעים מהו? מומחים יגידו לכם שקניית מגוון שמני זית שונים, מהיקרים ביותר ועד הטובים ביותר, תלויה באמת בהעדפה האישית שלכם. החיפוש אחר השמן האהוב הופך לניסוי, אך אם בחרתם בשמן זית מעולה, זהו תנאי מוקדם לתכנון מראש כיצד לשפוך אותו.
דרך מצוינת להשתמש בשמן זית כתית נוסף בפסטה היא
בנוסף לבחירה הברורה לפסטו, כמחשבה אחרונה למנה האחרונה, שמטפטפת קלות ממש לפני ההגשה. כל שעליך לעשות הוא להחליף את אותה כמות של שמן צמחי או פטל בשמן זית כתית כתית. לטיגון פשוט השתמשו בכזה שמכיל מעט יותר שמן – עשיר בשמן מאשר בשמן הזית המקורי בעת טיגון או טיגון. לחיצה שנייה נותנת צבע מעט שונה, אך עדיין טובה דיה לשימוש בשמנים זית.
אם אתם אוהבים כמה שמן זית כתית
הוא צורה טבעית יותר של שמן ומעדיפים להשתמש בו להקפצה, לטמפרטורה נמוכה או לטיגון עמוק, עליכם לקחת אותו. בתהליך הייצור של שמן זית יש שלב פילטר אופציונלי שמסיר את חלקיקי הזית הצפים בשמן. (זכרו, זה המיץ). לאחר מכן לוחצים על העיסה שוב, וכתוצאה מכך שמן כהה יותר, פחות ארומטי מהכבישה הראשונה ונמכר כשמן כהה. שמן זית כתית מעולה הוא בכבישה קרה, מה שאומר שהחום (שיכול להשפיע על האיכות) לא משמש להפקת השמנים.
עיין במדריך שלנו לטעום שמן זית ואז מצא את Eataly המקומית שלך או קנה באינטרנט עבור מבחר של שמן זית כתית נוסף לקחת הביתה בבקבוקים
בסוף פוסט בבלוג זה, נבחן מה עליכם לבחור כשאתם קונים תערובת מיוחדת משלכם של שמן זית, כמו גם כמה טיפים וטריקים.
הנה איך להכין שמן זית בטעמים באמצעות שמני זית משלך כבסיס ואז לערבב אותם יחד לשיפור הטעם. למעשה, זהו שמן הזית הזול ביותר שיש, מכיוון שהוא נוקה מכל הזיהומים ושולב כדי לתת לו טעם משופר, כך שתוכלו להטמיע את הדברים הטובים.
סוג זה של שמן זית ידוע בדרך כלל בשוק ההמונים בארה"ב כשמן זית טהור והוא נמצא לעיתים קרובות בשוקי המזון ההמוני
שמן זית כתית מעולה הוא אחד משמני הזית האיכותיים ביותר שניתן לקנות בעת לחיצה ראשונה על זיתים. פירוש הדבר שהוא עשוי מהזית שהכי פחות רקוב, שנשמע די טוב.
תלוי בשלות
לוקח כ- 80-100 ק"ג זיתים כדי לייצר גלון שמן זית. זה לוקח בערך 8 ק"ג זיתים כדי לייצר כ -2.5 ליטר שמן זית כתית מעולה. שלב זה הוא מכריע מכיוון שהוא אחד הגורמים המכריעים בייצור שמן זית כתית מעולה. זיתים מוגדרים גם על ידי כמות השמן המיוצר, וזה החלק המרגש ביותר בטחינת זיתים. ייצור של 2.5 ליטרים של שמן זית כתית נוסף לקילו זיתים שווה בערך למסיק של זית, אך יש צורך ב -2,000 אוליטים.
שמן זית כתית כתית מכיל גם פוליפנולים המפחיתים את שיעורי החמצון
ויש לו שיעור גבוה של נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות. כידוע, שמני זית קלים יותר מכילים חומצות שומן אומגה 3 כמו מנגן, מגנזיום, סידן ומגנזיום סולפט גבוה יותר. זה הופך אותו לאידיאלי לבישול, אפייה, בישול ואפילו טיגון, אך יש לו גם יתרונות בריאותיים גדולים במיוחד לנשים בהריון וילדים.
כדי לתת לך מושג כמה קל באמת להכין סבון שמן זית תוצרת בית, צפה בסרטון זה – סרטון בו אני מכין שמני זית וסבונים. הסרטון מסתיים במדריך שלב אחר שלב להכנת שמן זית וסבון ביתי עם כמה מרכיבים פשוטים.
כל שעליך לעשות הוא לשלב את כל המרכיבים בבקבוק אחד ואז למזוג באמצעות משפך. אתה יכול להכין מתכון שמן זית וסבון על ידי הכנת שתי מנות שמן זית ומנה אחת של סבונים עם אותם מרכיבים.
שמן זית בטעמים
הוא דרך מצוינת לתת לשמן הזית היומיומי שלך בעיטה ארומטית. שום דבר לא משלים מנת פסטה טעימה יותר ממעט תוספת – שמני זית כתית וסבונים. שמן זה עוזר לחדור אליו עם ארומה מספקת שתוכלו להשתמש בו במנות האהובות עליכם. מספיקים מעט שמן זית וסבון וכמה כפות מי זית.
אם אתם גרים בבריטניה
ישנם כמה שמני זית כתית טובים שתוכלו לנסות, אך אם המוצר שלכם עשוי כולו מזיתים, תוכלו לתייג אותו כשמן זית כתית כתית. בכדי לשטוף את מרירות הזית הנגרמת על ידי נוכחותם של חלקיקים אולאיים, השתמשו במים חמים ואל תחששו להוסיף כמה מרכיבים במידת הצורך, מכיוון שהדבר יגרום לשמן הזית להיות קליל. קשיח הוא הטעם שנוסף לשמן לאחר תהליך החמצון.