קינואה היא דגן שבדרך כלל מבשלים אותו ואוכלים אותו כדייסה. קינואה היא מאכל נפוץ בדרום אמריקה.
קינואה היא אחד הדגנים המזינים ביותר על פני כדור הארץ ואתה יכול לבשל אותו בדיוק כמו אורז או שעורה. הוא משתלב היטב עם ירקות, קטניות, גבינות, אגוזים או זרעים. אתה יכול אפילו לשלב אותו במנות טבעוניות או להשתמש בו להכנת עוגות "אורז" משלך, פנקייק וברים!
מְשׁוּכנָע?
קינואה היא גידול דמוי דגן הגדל בעיקר בגלל זרעיו האכילים.
הקינואה היא גידול דגנים שגדל במקור בהרי האנדים של דרום אמריקה, אך כעת הייצור שלו התפשט לאירופה, צפון אמריקה, סין ואוסטרליה. הקינואה הפכה לגידול מזון חשוב מכיוון שהיא מספקת מזון מזין עם חלבון באיכות גבוהה תוך שהיא לא דורשת הרבה מים כדי לגדול.
הקינואה היא גידול עתיק שלא התגלה עד שהוחזר לספרד על ידי מגלי ארצות ספרדים במאה ה-16. זה דומה לדגנים אחרים כמו אורז, שעורה או חיטה אבל הוא מכיל יותר חלבון וסידן מאשר דגנים אלה.
גידול הקינואה החל בסביבות שנת 3000 לפני הספירה בהרי האנדים של בוליביה ופרו. אבל במשך שנים רבות זה נשאר ברובו לא ידוע מחוץ לדרום אמריקה עד שכמה מיסיונרים ספרדים עשו את דרכם חזרה מפרו עם דגימות בשנת 1532 לספירה.
איך מכינים קינואה?
קינואה היא זרע ללא גלוטן המהווה תחליף מצוין לאורז או לדגנים אחרים.
הקינואה נחשבת ל"זהב האינקה" כבר למעלה מ-3,000 שנה. זה נחשב כמרכיב מזון עבור תרבויות רבות.
זה לא רק מזון מזין אלא גם אחד הגידולים החשובים ביותר מבחינת ביטחון תזונתי ושיטות חקלאות בר קיימא.
יש כל כך הרבה דרכים לבשל את זה! הנה כמה מתכונים שיעזרו לך להתחיל:
1) להכנת קינואה יש לשטוף היטב את הקינואה ולאחר מכן לשלב עם שתי כוסות מים או מרק לכל כוס קינואה יבשה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים עד שהמים נספגים (~15 דקות). מוך עם
קינואה היא אוכל מאוד בריא וטעים. הוא מספק סט שלם של כל תשע חומצות האמינו החיוניות. הוא נטול גלוטן, עשיר בחלבון ואינו מכיל כולסטרול. מאמר זה יספר לכם כיצד להכין קינואה גם אם מעולם לא בישלתם אותה לפני כן.
ניתן להכין קינואה במספר דרכים, אך מאמר זה מתמקד באחת הקלות שבהן אתה רק צריך להוסיף מים ולתת לה להתבשל במשך 25 דקות עד שהקינואה מבושלת במלואה.
קינואה היא דגן פנטסטי שתורבת על ידי תרבות האינקה העתיקה במשך יותר מ-3,000 שנה!
חלק זה של המאמר אומר לך איך להכין קינואה.
קינואה היא פסאודו-דגנים, אבל היא בכלל לא דגן. הקינואה היא למעשה זן ממשפחת רגלי האווז, הכוללת גם אמרנט, סלק ותרד. הוא מורכב מכ-8% חלבון ומכיל יותר אשלגן מבננות או תפוזים.
כל עוד אתה שוטף את הקינואה לפני בישולה, אין דאגות גדולות בעת אכילת הפסאודו-דגנים הזו. אם אתה אוהב את הקינואה שלך יותר בצד הפריך, יש לך מזל! זה לוקח בערך 10 דקות לבשל! ואם אתה רוצה לעשות את זה אפילו יותר בריא עבור עצמך, נסה להוסיף כמה ירקות טריים כמו גזר או ברוקולי.
קינואה היא דגן מדרום אמריקה, ללא גלוטן ועתיר חלבון.
קינואה היא דגן נטול גלוטן ועתיר חלבון שהפך פופולרי בשנים האחרונות. זהו הדגן היחיד שהוא חלבון מלא, כלומר מכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות.
ניתן להשתמש בקינואה בהרבה מנות וטעמים ומרקמים. להלן אופציות לשילוב מתכוני קינואה שיעזרו לך להתחיל:
1) קינואה עם בצל מקורמל וקייל:
2) לחם קינמון תפוח קינואה:
3) בראוניז קינואה:
4) קציצות קינואה עם תבלינים הודיים:
5) סלט קינואה ליים כוסברה:
6) מרק קינואה עוף: 7) קצת בטטה וקינואה עם ביצים: 8) מתכון לקערת שייק קינאטו (עם מנגו): 9) חמאה חומה
קינואה היא צורת דגן הגדלה באזור האנדים בדרום אמריקה. לעתים קרובות הוא נחשב ל"מזון-על" מכיוון שהוא מספק את כל תשע חומצות האמינו החיוניות, החיוניות לחיים.
מה זה קינואה?
קינואה היא צורת דגן הגדלה באזור האנדים בדרום אמריקה. ניתן לבשל אותו בדרכים שונות, אך לרוב מכינים אותו במים או בציר ולאחר מכן מבשלים אותו עד שהוא רך ונימוח בתוספת מלח לפי הטעם.
איך מכינים קינואה?
להכנת קינואה תצטרכו: קינואה, מים (או ציר), מלח (לא חובה), שמן צמחי או שומן אחר (אם רוצים). אתה גם צריך משהו לשתות בזמן שאתה מבשל כי קינואה לוקח
איך להכין קינואה אדומה
לקינואה האדומה, הנקראת גם גשם אדום או אינקה גולד, יש טעם ומרקם אגוזי עשיר. זה עדין יותר מקינואה לבנה מסורתית. הצבע האדום מגיע מהשכבה החיצונית האדמדמה-סגולה של הדגן.
המנה הזו בריאה ומלאה בחומרים מזינים כמו ברזל, חלבון, ויטמין B2 (ריבופלבין), ויטמין B3 (ניאצין), ויטמין E (אלפא טוקופרול) ואשלגן.
זה לוקח רק 10 דקות כדי לקבל את המנה הזו על השולחן שלך. אתה תצטרך:
קינואה אדומה – 2 כוסות
שמן זית – 1/4 כוס
מיץ לימון – 2 כפות
מלח – 1 כפית
קינואה היא מזון צמחי בעל פרופיל תזונתי מרשים. הוא מכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות, מה שגוף האדם לא יכול לייצר בעצמו. לקינואה יש גם אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר שהיא לא גורמת לעליות ברמות הסוכר בדם. גורמים אלו הופכים את הקינואה למזון מצוין עבור ספורטאים או אנשים עם סוכרת.
המתכון הזה ילמד אותך איך להכין קינואה אדומה תוך פחות משלושים דקות.
הקינואה הפכה למרכיב עיקרי בתזונה של אמריקאים רבים. זה קל להכנה, בריא וטעים.
קינואה אדומה היא זן קינואה המבושלת באותו אופן כמו קינואה לבנה או שחורה. עם זאת, לקינואה אדומה יש טעם אגוזי יותר והיא מזינה יותר מקינואה לבנה או שחורה מכיוון שהיא מכילה יותר חלבון, ברזל וסיבים.
הכנת קינואה אדומה מתחילה עם מים רותחים בסיר על הכיריים שלך עם מלח. ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים להם את הכמות הרצויה של קינואה אדומה; לאחר מכן אתה מכסה במכסה הסיר שלך למשך כ-12 דקות לפני שמסירים אותו ממקור החום. עכשיו אתה יכול ליהנות מהארוחה המזינה הטעימה שלך!
איך להכין קינואה לבנה
קינואה היא מזון נטול גלוטן ועתיר חלבון, עמוס בוויטמינים ומינרלים – מה שהופך אותו לתוספת מושלמת.
מרתיחים את הקינואה הלבנה בכמות מספקת של מים עם מלח ועלה דפנה כדי שתהיה מעט מלוחה. מבשלים כ-10 דקות, או עד שהגרגרים רכים כשנוגסים בהם. מסננים את עודפי המים ומוסיפים תיבול לקינואה המבושלת.
קינואה לבנה היא אלטרנטיבה טעימה לקינואה רגילה.
רכיבים:
1 כוס קינואה לבנה
2 כוסות מים או מרק ירקות (או תחליף טבעוני כמו מרק ירקות או עוף)
1/4 כפית מלח (לא חובה)
אבוקדו פרוס (לקישוט)
עגבניות חתוכות לקוביות (לקישוט)
פרוסות ליים, כוסברה טחונה ובצל ירוק פרוס דק להגשה בצד.
לקינואה לבנה אין את אותו ערך תזונתי כמו המקבילה בגוון הכהה שלה. למרות שהוא עשוי להיות נמוך יותר בקלוריות, הוא גבוה יותר בפחמימות ואינדקס גליקמי גבוה.
מתכון זה בריא יותר מרוב המתכונים המסורתיים מכיוון שהוא נפטר מכל תוספת שמנים או שומנים. זה גם מוסיף טעם נוסף באמצעות שימוש בשום ומיץ לימון.
עדיף תמיד לשטוף את הקינואה הלבנה לפני הבישול כי היא מכילה ספונינים שהם סבונים טבעיים שיכולים להשאיר טעם לוואי מר אם לא שוטפים אותם לפני הבישול. קינואה לבנה יכולה לשמש לכל מיני מאכלים כמו סלטים, תוספות, מנות עיקריות ופריטי ארוחת בוקר כמו דייסה או פנקייק.
איך להכין קינואה שחורה
הקינואה היא זרע צפוף בחומרים מזינים שהוא אחד מהמזונות הבודדים על בסיס צמחי המכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. זה יכול לשמש כתחליף לאורז, שיבולת שועל וחיטה במתכונים רבים.
כדי להכין קינואה שחורה אתה צריך:
1 כוס קינואה אדומה
1 כוס קינואה שחורה
2 כוסות מים מסוננים
2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח ים
בחלק זה תלמדו להכין קינואה שחורה.
קינואה היא מזון נטול גלוטן ועתיר חלבון שיכול להוות תחליף מצוין לאורז או לפסטה. זוהי תוספת נהדרת לתזונה שלך וניתן להשתמש בה בהרבה מנות שונות. זה יכול גם להחליף קמח חיטה במתכוני מאפים רבים. עבור המנה הזו, הקינואה מבושלת בשחור ולאחר מכן מכוסה בכוסברה קצוצה ובצל ירוק לטעם הרענן הזה.
קינואה שחורה היא סוג של קינואה בעלת מראה כהה. בניגוד לקינואה רגילה, הקינואה השחורה משמשת להכנת תבשילים כהים, עשירים ואדמתיים.
בחלק זה נספק לכם מתכון לקינואה שחורה. כמו כן, נראה לכם איך מכינים אותו, כדי שתוכלו ליהנות מהמנה בבית.
רכיבים:
-1/2 כוס קינואה שחורה -2 כוסות מים או מרק ירקות -1 כף שמן זית או שמן אבוקדו (לא חובה)
-מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות שימוש: 1) הוסיפו את החומרים לסיר והביאו אותם לרתיחה 2) מנמיכים את האש ומבשלים את התערובת כ-20 דקות 3) לאחר ביצוע, מניחים לה להתקרר כ-10 דקות.